Actueel

Op de gemeenteraad van januari kwam er goed nieuws voor onze winkelkern: Het gemeentebestuur deed mee aan de oproep “Premiestelsel winkelkern”, van de overheid.
Temse selecteerde de handelspanden op de as Aug. Wauterstraat-Kouterstraat-Pastoor Boelstraat: zij kunnen een aanvraag doen voor maximaal 7500 EUR steun voor renovaties.
Het VLAIO (=Vlaams Agentschap van Innoveren en...

Ons team

De Groene partij in Temse is in verandering. We hebben ons versterkt met jonge krachten, mensen met een nieuwe eigen stijl en dynamiek, mensen die willen focussen op een langetermijnvisie.

In de zomer van 2016 hebben we beslist om met een eigen lijst op te komen. Een weloverwegen keuze. Maar de groep is er klaar voor.

En als de kaarten...

Op de raad van 18 december kende het aantal toeschouwers een dieptepunt: zeven. Was dit de reden waarom de verwarming om 20u30 uitviel? Het laatste uur van de zitting werden er jassen bovengehaald.

...

Deze nieuwe episode van ons vervolgverhaal over de maandelijkse gemeenteraad zal waarschijnlijk niet de geschiedenisboeken halen. Nu de dossiers die de gemoederen deden oplopen (Dossier Roomacker & Steenbakkerij Steendorp), in een laatste maar cruciale fase zitten, namelijk een deftige afhandeling van juridische hangijzers, is de rust weergekeerd in de raadszaal op de zesde verdieping van...

De gemeenteraadszitting van 30 oktober werd onverwacht even geschorst. Voorzitter De Jonghe nam alle raadsleden die een agendapunt hadden ingediend in verband met het dossier Roomacker apart. Wat opviel in dit dossier was dat er zelfs vanuit de meerderheid vragen gesteld werden over de stand van zaken in dit hangende dossier. 

De gemeente heeft juridisch advies ingewonnen en er werd...

Zoals eerder al was aangekondigd in de pers werd gisteren tijdens de gemeenteraad de stopzetting gevraagd van het RUP Steenbakkerij Steendorp.

Schepen Van der Vieren: “Er waren nogal wat redenen om het huidige RUP niet te laten doorgaan. Er waren de 1084 bezwaarschriften, het negatief advies van de Gecoro, negatief advies van de Deputatie, negatief advies van Agentschap...

De algemene vergadering van Groen Temse heeft reeds in 2016 beslist om bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 met een eigen lijst naar de kiezer te stappen. We hebben dit besluit weloverwogen. Onze beslissing om een aparte lijst te vormen, zal onze bereidheid om samen te werken met andere partijen rond bepaalde thema’s niet in de weg te staan. Maar vooraf een "linkse"...

19u30 - 30°C

Na een pauze van twee maanden was het afgelopen maandagavond weer verzamelen geblazen in de raadszaal van AC De Zaat voor de gemeenteraadszitting.

En we hebben met zijn allen geblazen want het was er snikheet! 

Er stonden 30 punten geagendeerd dus we maakten ons op voor een uitputtingslag. 

 

De eerste punten stonden allemaal in het...

De Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) verwerpt het ingediende RUP voor de Steenbakkerij van Steendorp!   Het was Groen Temse die de kat de bel aanbond: eind 2016 informeerden we de inwoners van Steendorp via een bus-aan-bus-flyer. Er was namelijk iets belangrijks op til: voor de site steenbakkerij werd een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) aangevraagd, een RUP dat de...

Afgelopen maandag was het weer verzamelen geblazen aan de inkom van AC De Zaat voor de maandelijkse gemeenteraadszitting. Ook deze keer mochten de raadsleden optreden voor een groot publiek. Zoals verwacht alweer een stevige delegatie uit Steendorp, gesteund door een afvaardiging uit Tielrode en zelfs de Hollebeek wijk tekende present!

Het lijkt alsof de burgerbewegingen...

Pagina's